Satin Pothos Sarmaşığı, Scindapsus Pictus

Satin Pothos Sarmaşığı Bakımı Nasıl Olmalı

Satin pothos sarmaşığı (Scindapsus pictus) Pothos ailesinin bir üyesidir. Alacalı yapraklarıyla diğer pothos sarmaşıklarından ayrılır. Yapraklarındaki gümüş grisi lekeler yapraklarının parlak ve çekici görünmesini sağlar. 

Soğuk havaya toleranslı olmadığı için iç mekanlarda yetiştirilir. Satin pothos sarmaşığı yaprakları aşağı sarkacak şekilde tavana asılabilir, duvara sabitlenip dalları duvara tutturularak duvarı sarması sağlanabilir veya bir kitaplık, mobilya kenarına konup dalları aşağı sarkıtılabilir. Nasıl konumlandırırsanız konumlandırın, her şekilde görkemli gözükecek ve evinize/ofisinize çok yakışacaktır.

Satin Pothos Sarmaşığı, Scindapsus Pictus

Satin pothos sarmaşığının ne kadar ışığa ihtiyacı vardır?

Pothos sarmaşığı parlak ışık sever ancak ışığı dolaylı olarak almalıdır. Doğrudan güneş ışığına maruz kalırsa yaprakları rengini kaybeder. Bitkiyi doğrudan güneş ışığı alan bir yere yerleştirirseniz en azından bir perde arkasında olmasına dikkat etmelisiniz. 


Satin pothos sarmaşığı nasıl sulanır?

Yaklaşık 10 günde bir sulanması yeterlidir. Nemli toprak sevmez, toprak üstten 3 cm kuruduysa sulama yapabilirsiniz. Aşırı sulama istemeyen sarmaşığı çok sularsanız yaprakları solar ve dalları zayıflar.


Neme ihtiyaç duyar mı?

Satin pothos sarmaşığı tropikal bir bitkidir ve neme ihtiyaç duyar. 18-29 derece arası sıcaklık pothosunuz için idealdir. Bu aralık evinizin için fazla sıcak olabilir, bu ısıyı yakalamak için pothosunuzu aydınlık bir yerde konumlandırabilirsiniz. Bu sıcaklığın altına düşüldüğünde yaprak uçları kahverengiye döner, soğuktan zarar görür ve ölebilir. Ortam nemini artırmak için çeşitli yöntemleri listelediğimiz yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. 


Saksı değişimi nasıl yapılır?

Saksının drenaj deliklerinden kökler çıkmaya başladıysa değişim zamanı gelmiş demektir. İlkbahar aylarında saksı değişimi yapılması önerilir. Var olan saksıdan bir boy büyük saksıya ekmek yeterli olacaktır. Saksı değişimi yaparken toprağına gübre de karıştırmalısınız, gübrenin kullanım süresine göre yenileme yapılmalıdır. 


Yukarıda da özetlediğimiz gibi satin pothos sarmaşığının bakımı diğer pothos sarmaşıkları gibi kolaydır. Rutin bakımına ek olarak yapabilecekleriniz ölü yapraklarını kesmek ve çok uzadığında dallarını budamaktır. Budama büyüme mevsimi başladığında yani ilkbaharda yapılır. Budama yapmaktan çekinmeyin, bitkinizin daha çok büyümesine yardım eder. Sonbahar ve kış aylarında budama yapılması önerilmez.

Satin Pothos Sarmaşığı, Scindapsus Pictus

Satin Pothos Sarmaşığı Scindapsus Pictus

 

Bu parlak yapraklı ve görkemli bitkiyi yeni iş hediyesi, terfi hediyesi ev hediyesi, anneler günü hediyesi, babalar günü hediyesi, doğum günü hediyesi, sevgililer günü hediyesi, öğretmenler günü hediyesi ve yılbaşı hediyesi gibi sevdiklerinizi mutlu etmek istediğiniz her özel günde tercih edebilirsiniz. Ya da herhangi bir günde sevdiklerinize hediye edip günlerini güzelleştirebilirsiniz.


Yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Umarız bitkilerinizin sağlıklı büyümesine katkı sağlar. Başka bitkiler hakkında bilgi edinmek için diğer blog yazılarımızı okuyabilirsiniz, aradığınız bitki hakkında bilgi bulamazsanız bize yazabilirsiniz, en kısa zamanda o konuda blog yazarak sizi bilgilendirmeye çalışacağız. info@bibitki.com