Calathea Rufibarba (Dua Çiçeği) ve Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Calathea Rufibarba (Dua Çiçeği) ve Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

"Kadife dua çiçeği" ve "furry feather calathea" olarak da bilinen Kalatya Rufibarba, Brezilya'ya özgü tropikal çok yıllık bir bitkidir. Üstte koyu yeşil ve altta bordo olan benzersiz, tüylü, kadifemsi yapraklarıyla tanınır. Bitki dikey büyüme alışkanlığına sahiptir.

Calathea rufibarba, çekici yaprakları ve düşük ışık koşullarını tolere edebilmesi nedeniyle popüler bir ev bitkisidir. Ancak parlak ve dolaylı ışıkta çok daha iyi gelişim gösterir. Genel olarak bakımı kolaydır ve uygun bakım ile çeşitli iç ortamlarda gelişebilir. Calathea Rufibarba'nın bakımında dikkat edilmesi gerekenler;

1- Rufibarba dua çiçeği parlak ve dolaylı ışık alan bir yerde bakılmalı.

2- Rufibarba dua çiçeği düzenli olarak sulanmalı, sulamalar arasında toprağın hafifçe kuruması beklenmeli.

3- Bitkiyi iyi drene olan bir toprakta tutmak ve aşırı sulamadan kaçınmak önemlidir, çünkü bu kök çürümesine neden olabilir.

4- Yeterli besinleri içeren bir gübre ile büyüme mevsimi boyunca bitkiyi aylık olarak gübreleyin.

5- Nemli ortamları tercih ettiğinden, Calathea rufibarba'nız için yüksek nem sağladığınızdan emin olun.

6- Yapraklarına su püskürterek veya nem cihazı kullanarak nemlendirebilirsiniz. Nem cihazı dua çiçekleri için daha etkilidir. 

Genel olarak, bakım kolaylığı ile Calathea rufibarba, iç mekan bitki koleksiyonunuza güzel ve az bakım gerektiren bir ek olabilir. Calathea Rufibarba satın almak için bu linke tıklayınız: Calathea Rufibarba

Calathea Rufibarba

 

Diğer dua çiçeklerimizi incelemek için buraya tıklayınız: Dua Çiçekleri