Madagaskar Yasemini Bakımı Nasıl Olmalı?

Madagaskar Yasemini Bakımı Nasıl Olmalı?

Madagaskar yasemini (Stephonatis), tropikal bölgelerde yaygın olarak yetiştirilen, güzel çiçekler veren bir bitkidir. Hem görüntüsü hem de kokusuyla kendine hayran bırakan özel bir bitkidir. Peki madagaskar yasemininin bakımı nasıl olmalı? Madagaskar yaseminin bakım ipuçları için okumaya devam ediniz.

Madagaskar yasemini bakımı hakkında bilmeniz gerekenler;

1- Madagaskar yasemini için en uygun yer, güneşli bir pencere kenarıdır. Ancak, aşırı güneş ışınlarından korunmalı, günün ilk saatlerinde veya gün batımında bolca ışık almalıdır.

2- Haftada bir kez sulanmalı, ancak toprağın kurumasına izin verilmemelidir. Toprağın sürekli ıslak kalması, bitkinin köklerinin çürümesine neden olabilir.

3- Madagaskar yasemini için en uygun sıcaklık 18-24 derece arasındadır. Sıcak ve nemli ortamlarda daha iyi yetişirler, ancak aşırı nemden de kaçının.

4- Madagaskar yasemini için büyüme döneminde, haftada bir kez hafif bir gübre uygulayabilirsiniz. Kış aylarında gübrelemeyi azaltın ve bitki için daha az miktarda su kullanın.

5- Madagaskar yasemini, sık sık bakım gerektirir. Özellikle çiçekleri döküldükten sonra, çiçeklerin çıkmasını sağlamak için dökülmüş çiçekleri sık sık temizleyin.

Madagaskar yasemini satın almak için bu linke tıklayanız: Madagaskar Yasemini