Bonsai Bakımı

Bonsai Bakımı

Bonsai, bir ağacın orjinal boyutundan çok daha küçük olacak şekilde eğitilmiş, budanmış ve bakımı yapılmış minyatür bir versiyonudur. Bu minik ağaç türünün botanik sanat formu olarak popülaritesi ve ünü vardır. Bonsai Güney Kore ve Japonya’ya özgü bir bitkidir. Şans ve servetin sembolü olduğuna inanılır. 


Bonsai ortalama bir salon bitkisinden biraz daha narin olsa da, yazımızda vereceğimiz bilgilere uyguladıktan sonra bakımını yaparken hiç zorluk çekmeyeceksiniz. Peki Bonsai Bakımı Nasıl Olmalı? Birlikte inceleyelim.


Işık: Güneş ışığını dolaylı olarak alacağı aydınlık bir yere koymak gerekir. 


Yer Seçimi: Bonsai klima, kalorifer, rüzgar gibi hava akımının olduğu yerde sağlıklı büyüyemez, ortam havasının daha stabil olduğu bir yerde bakılmalı.


Sulama: Bonsai sulama konusunda hassas bir bitkidir. Çok sularsanız kökleri çürür, az sularsanız kökleri kurur. Bonsai, toprağı kurudukça sulanmalıdır. Sulama yöntemi olarak nem ölçer kullanabilirsiniz veya parmağınızı toprağa 3-4 cm batırıp kuruysa sulama yapabilirsiniz.


Saksı Değişimi: Yılda bir kere saksı değişimi yapmak, hem köklerin büyümesi için alan sağlar hem de topraktaki besinleri yeniler. 


Not: İş hediyesi, terfi hediyesi, iş yeri hediyesi, ev hediyesi, sevgiliye hediye, doğum günü hediyesi, arkadaşa hediye vb. olarak tercih edebilirsiniz. 


Bonsai satın almak için tıklayınız. Alışverişe Başla

Bonsia, Ficus Ginseng Bonsai