Para Ağacı Bakımı Nasıl Olmalı

Para Ağacı Bakımı Nasıl Olmalı

Para ağacı bitkisi (Money tree - Pachira aquatica) nemli bölgelerde yetişir, ana yurdu Kuzey Amerika’dır. Evinize tropikal bir hava katmak için ideal bir salon bitkisidir. Bonsai ağacı olarak da yetiştirilir. 


Para ağacı bitkisinin şans, refah ve başarının sembolü olduğuna inanılır. Bu sebeple iş yeri hediyesi, yeni iş hediyesi, terfi hediyesi, mezuniyet hediyesi, doğum günü hediyesi, yeni ev hediyesi ve düğün hediyesi olarak tercih edilir. Para ağacı bitkisinin bakımı nasıl yapılır birlikte inceleyelim.


Işık: Doğrudan güneş ışığına maruz kalmadığı aydınlık ortamları sever. Yarı aydınlık ortamları da tolere edebilir. Güneş ışığı doğrudan gelirse yaprakları yanabilir, az ışık alırsa da bitkinin büyümesi yavaşlar ve yaprakları sararır. 


Sulama: Fazla suya ihtiyaç duymayan para ağacı bitkisi haftada bir kere sulanabilir. Sulama suyu drenaj deliklerinden aktıktan sonra suyu tabakta birikmesine izin vermeyin, kök çürümesine neden olur. 


Nem: Para ağacı nem seven bir bitkidir. Nemini korumak için hava nemlendirici kullanabilirsiniz veya yapraklarını temizleyebiliriz. Nemi arttırmanın diğer yöntemlerini öğrenmek için Evde Bitki Bakımı ve İpuçları konulu bloğumuzu inceleyebilirsiniz.


Toksik madde: Para ağacı toksik madde içermez, evcil hayvanınız varsa para ağacı tercih edebileceğiniz bir salon bitkisidir.  


Not: Para ağacının yerine fazla değiştirmemeye özen gösterin, stabil bir ortamı tercih eder. Yerini değiştirdiğinizde biraz yaprak dökmesi normaldir. Kuruyan yaprakları steril bir makas veya bıçakla kesebilirsiniz. 


Para Ağacı satın almak için buraya tıklayınız: Alıverişe Başla

Para Ağacı, Pachira Aquatica, Money Tree