Peperomia (Peperomia Obtusifolia) Bakımı Nasıl Olmalı

Peperomia (Peperomia Obtusifolia) Bakımı Nasıl Olmalı

Peperomia Obtusifolia, kökeni Güney Amerika olan peperomianın bir çeşididir. Peperomialar alacalı yapraklı, oval yapraklı ve kalp formlu yapraklı çeşitleri vardır. Biz bu yazımızda peperomia obtusifolia’yı inceleyeceğiz. Peperomia’nın diğer türlerinin de bakımları oldukça benzerdir. Bu yazımızda, peperomia obtusifolia’yı yazının anlaşılır olabilmesi için peperomia olarak kısaltacağız. 

Peperomia’nın nasıl ortamda bakılır? Peperomia kaç günde bir sulanır? Peperomia nasıl çoğaltılır? Peperomia toksik madde içerir mi? Sorularına birlikte yanıt arayalım.


Peperomia’nın nasıl ortamda bakılır?

Peperomia güneş ışığını dolaylı olarak aldığı orta ve parlak ışıklı ortamları sever. Düşük ışığı da tolere edebilir ancak düşük ışıkta yaprak yoğunluğu azalacak ve bitkiniz dolgun görüntüsünü kaybedecektir. 


Peperomia kaç günde bir sulanır?

Peperomia etli yapraklarında su depolar ve aşırı sulamaya ihtiyaç duymaz. Yazın haftada 1 kere sulamak yeterlidir, kışın sulamayı daha uzun süreye yaymalısınız. Ancak evinizdeki hava kuru ise daha çok su isteyecektir. Çok sulama kök çürümesine yol açar, sulamayı dikkatli yapmalısınız. 


Peperomia için ideal sıcaklık nedir?

Peperomia 18-24 derece arasında ideal gelişim gösterir. Yani sizin için konforlu olan sıcaklık peperomia için de uygundur. Ayrıca peperomia’yı klimadan, kalorifer gibi ısıtıcılardan, sıcak veya soğuk hava akımından uzak tutmaya özen göstermelisiniz.


Peperomia nasıl çoğaltılır?

Peperomia iki şekilde çoğaltılır.

  • Birincisi gövdeden bir parça ile beraber bir yaprak koparmak. Bu yaprağı suya koyup köklendirip daha sonra ekebilirsiniz. Peperomiada en çok tercih edilen aldığımız yaprağı direkt toprağa dikmektir. Gövde parçası toprak altında yaprak da toprak üstünde kalacak şekilde ekip çoğaltabilirsiniz.

  • İkinci yöntem ise peperomia’dan kök ayırarak çoğaltmaktır. Var olan peperomianızda yavru peperomia olabilir veya birden fazla gövde varsa saksıdan çıkarıp kök kısmından ayrıştırabilirsiniz. Çıkardığınız köklü gövdeyi toprağa ekip çoğaltabilirsiniz. 

Bitki çoğaltmayı deneme yanılma yöntemiyle öğrenceksiniz, sabırlı olmalı ve zamana bırakmalısınız. Uyguladığınız yöntem sonuç vermediyse diğer yöntemi deneyin. 


Tüyo: Süreci hızlandırmak için bir kavanozu saksının üzerine kapatıp sera etkisi oluşturabilirsiniz, toprağın bir kısmının hava ile temas etmesine özen göstermeniz yeterlidir. 


Peperomia evcil hayvanlar için zararlı mı?

Peperomia toksik madde içermez. Evinizde evcil hayvan varsa peperomia yetiştirmenizde herhangi bir sakınca yoktur. 


Peperomai Obtusifolia satın almak için buraya tıklayınız. Alışverişe Başla

Peperomia Obtusifolia, Peperomia, Zümrüt Dalgası Bitkisi



Not: Peperomia Obtusifolia bakımı kolay, etli yaprakları olan dayanıklı bir salon bitkisidir. Anneler günü, babalar günü, doğum günü, sevgililer günü, yılbaşı, ofis hediyesi, iş yeri açılışı, yeni iş, terfi, öğretmenler günü, tıp bayramı, hemşireler günü, avukatlar günü gibi mesleklere özel günlerde de gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz, görüntüsüyle karşı tarafı mutlu edecek ideal bir hediyedir.

 

Yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Umarız bitkilerinizin sağlıklı büyümesine katkı sağlar. Başka bitkiler hakkında bilgi edinmek için diğer blog yazılarımızı okuyabilirsiniz, aradığınız bitki hakkında bilgi bulamazsanız bize yazabilirsiniz, en kısa zamanda o konuda blog yazarak sizi bilgilendirmeye çalışacağız. info@bibitki.com