Starliçe (Strelitzia) Bakımı Nasıl Olmalı

Starliçe (Strelitzia) Bakımı Nasıl Olmalı

Starliçe’nin kökeni Güney Afrika’ya dayanır. Bilinen diğer isimleri Bird of Paradise, Strelitzia, Cennet Kuşu ve Turna Gagası’dır. En çok tanınan tropikal ev bitkilerinden biridir, muz bitkisine benzediğini karıştırılabiliyor. Çoğu tropikal bitkinin aksine bakımı kolay bir bitkidir. Yeterli bakım sağlanır ve büyümesi için geniş ortam sunulursa yıllar içerisinde boyu 2 metreye kadar uzayabilir. 


Yukarı uzanan yaprakları ve göz kamaştıran çiçeğiyle dikkatleri üzerine çeken bu bitkiyi tanıyalım. Starliçe nasıl ortam sever? Starliçe kaç günde bir sulanır? Starliçenin yaprakları neden kararır ve neden sararır? Starliçe çiçek açar mı ve ne zaman açar? Birlikte bu sorulara yanıt bulalım.


Starliçe nasıl ortam sever?

Işık: Öğle güneşinin yakıcı etkisinden korunarak özellikle sabah ya da akşam güneşinden faydalanması sağlanmalıdır. Öğle saatlerinde güneş ışığına maruz kalırsa yapraklarına yanık izleri oluşabilir. Yetersiz ışık aldığında ise büyümesi yavaşlayacaktır. 


Starliçe kaç günde bir sulanır?

Starliçe nemi seven tropikal bir bitkidir. Tıpkı Fil kulağı (Alocasia Polly) gibi starliçe de suyu sert gövdesinde depolar. Haftada bir kere sulamak yeterli olacaktır. Sulama yaparken çok fazla su vermemeye özen gösterin, fazla su saksı dibinde birikir ve zamanla kök çürümesine sebep olabilir. Diğer tüm salon bitkilerinde olduğu gibi starliçe için de drenaj deliği olan saksı tercih etmeniz bitkinizin sağlıklı gelişimi için çok önemlidir. 


Starliçenin yaprakları neden kararır ve neden sararır?

Starliçe eğer çok sulanırsa yaprak kenarlarında kahverengileşme görünür, bu duruma gözlemlerseniz toprağının kurumasını bekleyin ve sonra sulama yapın. Sulama rutininiz arasına 2-3 gün ekleyebilirsiniz. 

Starliçe susuz kaldıysa ve az miktarda sulandıysa yaprakları sararır. Yaprak sararması gözlemlerseniz vakit kaybetmeden bitkinizi sulayın ve toprağını kontrol ederek sonraki sulamaları yapın.


Starliçe çiçek açar mı ve ne zaman açar?

Starliçe bol güneş alır ve iyi bakılırsa çiçek açar. Starliçenin her türü çiçek vermez ve çiçek vermesi en az 3 yıl sürer. Evde bakılan starliçelerin ne yazık ki çiçek açma oranı oldukça düşüktür. Bitkinin doğal ortamında olması çiçeklenme ihtimalini arttırır.


Yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Umarız bitkilerinizin sağlıklı büyümesine katkı sağlar. Başka bitkiler hakkında bilgi edinmek için diğer blog yazılarımızı okuyabilirsiniz, aradığınız bitki hakkında bilgi bulamazsanız bize yazabilirsiniz, en kısa zamanda o konuda blog yazarak sizi bilgilendirmeye çalışacağız. info@bibitki.com


Starliçe satın almak için buraya tıklayınız. Alışverişe Başla

 

Not: Starliçe bakımı kolay ve gösterişli bir salon bitkisidir. Anneler günü, babalar günü, doğum günü, sevgililer günü, yılbaşı, ofis hediyesi, iş yeri açılışı, yeni iş, terfi, öğretmenler günü, tıp bayramı, hemşireler günü, avukatlar günü gibi mesleklere özel günlerde de gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz, görüntüsüyle karşı tarafı mutlu edecek ideal bir hediyedir.