Fil Kulağı (Alocasia Polly) Bakımı Nasıl Olmalı?

Fil Kulağı (Alocasia Polly) Bakımı Nasıl Olmalı?

Fil kulağının (Alocasia polly) bilinen bir diğer adı da Melek kanadıdır. Belirgin damarlı ve tuhaf şekilli yaprakları, fil kulağına ve melek kanadına benzetildiği için bu isimleri almıştır. Fil kulağı bakımı hakkında merak edilen soruları sizler için yanıtladık. Fil kulağı nasıl bakılır?, Güneşi sever mi?, Sulaması nasıl yapılır? sorularının cevaplarını öğrenmek için okumaya devam edin.


Işık

Fil kulağı bitkisi güneş ışığını dolaylı olarak aldığı aydınlık ortamları sever. Doğrudan güneş ışığına maruz kaldığında veya aldığı ışık yetersiz olduğunda yapraklarını yakıp kurutacaktır. Yapraklarda kahverengi uçlar görürseniz, onu daha az aydınlık bir yere almanız gerekecektir. Bulunduğu ortamın havadar olmasına dikkat etmelisiniz.


Fil kulağı aydınlığı sevdiği için güneşin geldiği yöne doğru büyüyecektir. Bitkinizin orantılı ve dik bir şekilde büyümesini sağlamak için her hafta bitkinizin yönünü değiştirmelisiniz.


Sulama

Toprağının %25’i kuruduğunda sulanması gerekmektedir. Bitkinizin toprağını bir çubuk batırarak kuruluk oranını ölçebilirsiniz. Sulama yaparken fazla suyun saksının altındaki deliklerden çıkmasına özen gösterin, fazla su saksı tabağında kalmamalıdır. Kök çürümesini önlemek için drenaj deliği olan saksıları tercih etmelisiniz. Deliksiz saksı kullanacaksanız fil kulağını önce delikli bir saksıya ekmeli, sulama sonrası suyun deliklerden atıldığından emin olduktan sonra tekrar deliksiz saksıya koymalısınız. 


Nem

Fil kulağı tropik bir bitkidir ve yüksek neme ihtiyaç duyar. Kalın gövdesi sayesinde nemi vücudunda depolamasına yardımcı olur. Bulunduğu ortamdaki nem seviyesini korumak için başka bitkilerin olduğu bir yere koyabilir veya bitkinizin yakınına su dolu bir kap koyabilirsiniz. Ayrıca yapraklarına su püskürtebilir veya bitkinize duş aldırtabilirsiniz.

 

Toksik Madde

Fil kulağı evcil hayvanlar için düşük bir düzeyde toksik madde içerir. Yapraklarının yenmesi mide tahrişine ve kusmaya neden olabillir. Evcil hayvanlarınızdan uzak tutmaya özen göstermelisiniz. 


Problem - Sebep

  • Gövdenin kararması - Aşırı sulama
  • Yaprak sarkması - Az sulama
  • Yaprak dökülmesi - Yetersiz ışık 
  • Yaprak kenarlarının kararması - Fazla sulama veya Doğrudan güneş ışığına maruz kalma

Saksı Değişimi

Fil kulağının saksısı senede bir kere değiştirilmeli ve köklerinin gelişebilmesi için bir boy büyük saksı tercih edilmelidir. Sitemizden almış olduğunuz ürünler saksısına ekili olarak gönderilmektedir, bitkiniz size ulaştıktan ortalama 11-12 ay sonra saksı değişimi yapmanız yeterli olacaktır. 


Fil kulağı bitkimizi incelemek için buraya tıklayınız. Fil Kulağı (Alocasia Polly)

 

Not: Fil kulağı anneler günü, babalar günü, doğum günü, sevgililer günü, yılbaşı, ofis hediyesi, iş yeri açılışı, yeni iş, terfi, öğretmenler günü, tıp bayramı, hemşireler günü, avukatlar günü gibi mesleklere özel günlerde de gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz, farklı yapraklarıyla beğeni toplayacak mükemmel bir hediyedir.